MOK I. kongresszusa

Tisztelt Kollégák!

A Magyar Orvosi Kamara – egyedüliként az egészségügyi szervezetek közül – eddig nem rendezett szakmai konferenciát, kongresszust. Ezen változtatva, hagyományteremtő jelleggel

 2022. május 27-28-án rendezzük meg a MOK I. kongresszusát

kongresszus első napja szakmai konferencia, amelyre minden MOK tagot és érdeklődőt szeretettel várunk. A konferencián alapvetően a MOK és a magyar egészségügy lehetséges jövőjével foglalkozunk. Fő témáink:

  1. Milyen Kamarát akarunk?
   • MOK jövőképe, javasolt új szerkezete, helye és szerepe az egészségügy átalakításában, az orvosi szakma képviseletében. Az ezek érdekében visszaszerezni kívánt kompetenciák.
  2. Az etikai kódex és eljárások megújítása
   • Hogyan tudunk egy olyan etikai rendszert kialakítani, ami hitelesen és hatékonyan  védi az orvostársadalom kollektív becsületét és a betegérdekeket?
  3. Az orvosi lét kérdései
   • Az orvosi jogállás, a jogállási törvény jövője
   • Lehetőségek az idős kollégák helyzetének javítására
  4. A köz- és a magán együttélése az egészségügyben
   • Ki fizet, mit fizet? Források, finanszírozók Európában és Magyarországon.
   • Köz és magán: szeparáció vagy együttműködés? Átjárhatóság lehetőségei a beteg és az orvos számára.

 

A második nap programja az Országos Küldöttközgyűlés.
A kongresszus színhelye: Aquaworld Resort Budapest, mely képes lebonyolítani a nagylétszámú szakmai rendezvényt, emellett tartalmas szakmai vitákra is biztosít lehetőséget és kiváló rekreációs lehetőségeket is nyújt.

A konferencián a részvétel, beleértve a konferencia napon az ebédet, minden MOK tag számára ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Korlátozott számban van még lehetőség szállást és a gálavacsorán helyet foglalni, de a szállás és a gálavacsora csak a küldöttek számára térítésmentes. A konferenciára jelentkezni a technikai szervező, a Convention alábbi oldalán lehetséges:

https://www.convention.hu/Rendezveny/Reszletek/MOK22/Regisztracio

 

Minden kollégát szeretettel várunk a MOK I. kongresszusán!

Dr. Kincses Gyula
A MOK elnöke